dimecres, d’agost 16, 2006

Elvis - The King




Avui fa 29 anys de la mort del Rei del Rock'n'Roll.

Vaig a fer-li un homenatge!

El dia 8 de gener de 1935 va neixer a Tupelo, Menfis, una icona de la música popular que inspirà a molts cantants, tan fora com dins del gènere del Rock i per tant considerat el Rei de Rock and Roll. És més sovint anomenat Elvis o El Rei, però el seu nom complet és Elvis Aaron Presley.

Els seus pares eren Vernon Elvis Presley i Gladys, que tingué bessonada: l'Elvis Aaron y Jesse Garon, però malauradament aquest morí només néixer. Elvis va tenir una infància prou difícil a Tupelo, però per sort ell i son pare es van mudar a Memphis, onla cosa va anar millor.

La primera guitarra de l'Elvis la va tenir als 10 anys, i la música ja l'apassionava: blues, gospel, coutry, pop, òpera...Cantants: Mario Lanza, Dean Marin, Arthur Crudrup...tots del blues. Als 19 anys va gravar el seu primer disc: dues cançons per a sa mare com a regal d'aniversari: My Happiness i That's When Your Heartaches Begin. El propietari dels estudis, grataments sorprès el va contractar per gravar un disc molt exitós. A partir d'aquí el noi va evolucionar bastant, no creieu?

Heartbreak Hotel, el seu primer tema per RCA, consegui el primer numero 1 dels 18 que va aconseguir al llarg de la seva carrera. Els seus moviments pèlvis, aquella forma que tenia de moure's tot ell resultà tan escandalós que entusiasmà totes les jovenetes. Obviamen! Imagineu que en alguns programes televisius només l'enfocaven de cintura en amunt!! XDDDD

Abans de fer el servei militar (1958-1960 a Nauheim a Alemanya) ja va trencar tots els rècords de venta! I 4 películes molt taquilleres. Ara sí, quan va tornar, va ser un retorn d'aquells per recordar: a duet amb Frank Sinatra, 10 minuts i 125.ooo dolars...carai!

A partir dels 60 va dedicar-se a rodar pelis, en total 31, més o menys bones...(pos a mi magraden k voleu :P). El 27 d'agos del 65 els Beatles (!!!!!) van anar a visitar-lo, i els comentà que feia les películes així, o hi perdia: "he de ser el tipic noi de camp que coneix noies i canta cançons". Es portaven força bé fins que va canviar la imatge dels Beatles, llavors els acusà d'induir als joves a consumir drogues. A partir d'aquí ja no es van portar gaire bé.

Elvis es va casar l'1 de maig del 67 amb Priscilla Ann-Beaulieau. 1 any despres nasqué Lisa Marie Presley. L'homenet es preocupava bastant pel jovent del moment: va anar a veure al president Nixon per parlar-ne, el 21 de desembre del 70.

El que més greu sap és que a partir d'aquí, i degut als excessos, es va anar apagant fins que va morir finalment el 16 d'agost del 77 a la seva mansió de Graceland a Menphis. A pesar de la seva mort, segueixen vives les seves cançons, les películes i la seva imatge.


i jo el recordo més que ningú. No vaig viure aquella època, i prou que m'hagués agradat...! si ara m'agrada...jo seria una d'aquelles paies que es desmaiaven quan el veia!

Per cert...a qui li sona la foto del principi?? :P ES LA QUE TINC A LA SUPERXAPAAA!! ueee!!

apa a escriure tots aquí, per l'Elvis, el Rei.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Q pasa !! q si no escribo yo no escribe nadie o k ?!?!? Buf...y q digo yo d Elvis ?? Si si...un gran tipo...no se, simpatico, a mi me cae bien, a ver cuando viene a España d concierto, q ya tengo ganas d verlo...Ya iremos juntas no t preocupes ! juas

Un besuuuu !!

PD: trankilo todo el mundo...se q Elvis no vendra a España, mas q nada pq esta d gira en America, no por nada eh ? xD

iron-fix ha dit...

Fem una adoració a l'Elvis Aaron Presley tal com se la mereix (----------------------------------------------------------------------)
au jasta :D gran entre els grans sisi